This website requires JavaScript.

Sødme

Under gæringen vil gærcellerne normalt omdanne mostens sukker til alkohol , så vin er i reglen stort set tør fra naturens hånd. Men ikke altid. Mosten af vin med overmodne druer, som Sauternes , indeholder så meget sukker, at gæringen simpelthen går i stå og efterlader vinen med markant indhold af restsødme. Hedvin (eller Vin Doux Naturel) laves af vin, hvor gæringen stoppes ved tilsætning af alkohol, før alt sukkeret er gæret til alkohol. Desuden ses en række især hvidvine og rosé, med et begrænset, men dog smagbart indhold af restsødme -det klassiske eksempel er meget Chardonnay fra California samt en del tyske vine. I Tyskland (og Alsace ) kommer vinteren tidligt -og høsten er sen- således at gæringen ikke når at slutte, før vinteren har sænket temperaturen i kælderen! Men gæringen kan også mere teknologisk stoppes ved, at gærcellerne fjernes ved centrifugering, mens vinen endnu har 5-12 g restsødme.

Relaterede produkter

Portugal

Krohn Reserve Port, Reserva Ruby, Wiese & Krohn

Frankrig

2018 Pinot Gris Rotenberg, Zind-Humbrecht

Oldenburgs Vinguide 19 / 20

Frankrig

2021 Pinot Blanc du Domaine, Zind-Humbrecht

JamesSuckling 92 / 100
Politiken 91 / 100
250,00 kr. Pr. Stk.

Tyskland

2021 Grauburgunder VDP. Gutswein, Weingut Rings, Pfalz

Oldenburgs Vinguide 17,5 / 20

Tyskland

2018 Spätburgunder Vom Kalkfels Weingut Rings, Pfalz

JamesSuckling 91 / 100

Tyskland

2020 Spätburgunder Weingut Rings, Pfalz

Wein Plus 87 / 100
300,00 kr. Pr. Stk.

Frankrig

2022 Riesling Clos Windsbuhl, Monopole Zind-Humbrecht

Frankrig

2022 Riesling Brand, Grand Cru, Zind-Humbrecht

Frankrig

2022 Riesling Clos St.Urbain Grand Cru, Monopole Zind-Humbrecht

Frankrig

2022 Riesling Wineck-Schlossberg, Grand Cru, Zind-Humbrecht

Frankrig

2022 Riesling Hengst Grand Cru, Zind-Humbrecht