475,00 kr. | Pr. Stk. |
Gå tilbage
Gå tilbage
Gå tilbage
2018 Brunello di Montalcino DOCG, Col d'Orcia
Falstaff | 94 / 100 |
Jeb Dunnuck | 93 / 100 |
Decanter | |
Jancis Robinson | 17,5 / 20 |
475,00 kr. | Pr. Stk. |
Ikke på lager
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Dyrkningsmetode | Økologisk |
Land | Italien |
Distrikt | Toscana |
Druesorter | Sangiovese/Prugnolo/Brunello (100%) |
Alkohol % | 14,5% |
Fyldighed | Middelfyldig |
Tørhedsgrad | Tør |
Lukkemetode | Korkprop |
Årgang | 2018 |
Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
Varenummer | 126518 |
Beskrivelse
Stor fyldig Brunello med en utrolig velproportioneret frugtkoncentration og fine tanniner i en uovertruffen balance og med en endeløs lang smag. Servér i store glas.
Druerne kommer fra Sant'Angelo skråningen ca. 300 moh. over Orcia floden vendt syd-sydvest, hvor de får sol hele dagen. Den unikke Sangiovese-drueklon er specifik udvalgt af Col d'Orcia, og druerne håndhøstes sorteres strengt både i mark og kælder.
Vinen gærer med skindet i 18-20 dage i temperaturkontrollerede ståltanke (under 28 grader). Herefter lagrer vinen i 4 år, hvoraf 2 år er på 25-50 og 75 hl. egetønder fra Slovenien og Frankrig (Allier). Herefter modner vinen yderligere minimum 12 måneder på flaske.
Col d'Orcia er i den grad et Brunello hus. Hele 108 af vingårdens 140 hektar marker er Brunello-designerede marker.
I 1973 købte Count Alberto Marone Cinzano den historiske ejendom fra 1890, Col d'Orcia (= Bakke over floden Orcia), hvor der blev dyrket både hvede, tobak, oliven og vin.
Alberto udvidede hurtigt arealet af marker med druer til 70 hektar. Hans søn, Francesco, tog over i 1992 og fortsatte med at udvide arealet af vinmarker, således at vingården i dag har 140 hektar, og vingården nu er den 3. største ejer af Brunello marker i Montalcino. I 2010 begyndte de at konvertere til økologisk dyrkning, og fra 2013 er deres marker certificeret.
Vingården ligger i det karakteristiske bakkede toskanske landskab i den sydlige del af Montalcino med marker op til ca. 450 meters højde. Det er Middelhavsklima med en begrænset mængde regn, hovedsageligt i marts, april, november og december. Jorden er rig på kalk, og de udsættes ikke for frost sent på foråret.
De sydvendte marker og den unikke jord på denne side af Montalcino giver en bemærkelsesværdig struktur og elegance til Brunelloen. En af de bedste marker er Poggio Al Vento, som bruges til husets Riserva med samme navn.
På vingården lægges der vægt på detaljen. Vinstokkene står tæt og giver et lavt udbytte af højkvalitets og højkoncentrerede sunde druer. Druernes modenhed følges nøje og høsten udføres i hånden, og ydermere sorteres druerne på sorteringsbånd, så snart de når vinkælderen. kælderen er opdateret med state-of-the art teknologi, og lagringskælderen er udstyret med tønder i forskellige størrelser og en kombination af både slovensk og fransk eg.
Col d'Orcia er meget aktiv indenfor forskning og udvikling af Sangiovese-druen. De har et samarbejde med Universitá de Firenze, hvor der bl.a. arbejdes med klonselektion af Sangiovese i Montalcino mhb. på at højne kvaliteten af druen, foruden eksperimenter af beplantningstæthed af vinstokkene, hele deres rodnæt samt meget mere.
Falstaff
Bright, radiant ruby red. Precise nose of ripe raspberries, underpinned by subtle sweet spices, elderberry, mint. On the palate great juiciness and tight tannin, polished, radiant in fruit, also hearty in drive, flinty finish.
Jeb Dunnuck
Full and enveloping with purple floral perfume, the 2018 Brunello Di Montalcino is lush with violets, blue fruit, and black raspberry and leather. This moves seamlessly to the palate, where it takes on even more depth, with iron richness, meat, red cherry, raspberry, cedar, and fresh soil.
Decanter
Top-value Brunello di Montalcino 2018: The 10 to buy. Col d'Orcia 2018 Champions of organics, biodynamics and biodiversity, Col d'Orcia make an age worthy Brunello - even in 2018 - for an accessible price.
Jancis Robinson
Concentrated mid ruby. Slumbering nose showing depth with aeration. Supple, juicy fruit with bags of gravelly tannins. Lots of juice and perfumed fruit on the finish but still embryonic and a little tannic right now, but truly well balanced and complex, textural and tactile on the finish.
JamesSuckling
Roasted herbs, wild cherries, thyme and dried mushrooms on the nose. Medium to full body with silky yet firm tannins supporting supple and fresh layers. Excellent lengt with a delectably savory character. From organically grown grapes. Drink after 2023.
Vinous
Masses of crushed cherries and cloves give way to nuances of spiced citrus peels and cedar as the 2018 Brunello di Montalcino comes to life in the glass. This is round and pliant on the palate, with a balanced inner sweetness contrasting its mineral-tinged acids and tart wild berry fruits. Grippy tannins mount toward the close, yet fail to slow the 2018's momentum, as notes of salted licoriceare left to resonate under an air of dried roses. This is a deep and characterful rendition of Col d'Orcia's Brunello...
Decanter
Santiago Marone Cinzano explains that in 2018, délestage played a key role, especially over extended periods of 8-12 hours, allowing delicate skins to macerate with a reduced amount of juice in order to coax out sufficient concentration. Beautifully weighted, it's full yet agile with enough stuffing to carry it over the next decade. Above all, it underscores the freshness of the vintage: fragrances reveal themselves slowly but are very much in the floral spectrum, with cherry and thyme blossoms lifted by traces of pepper. Crunchy red plum and succulent cherry flavours take over on palate, where youthful grippy tannins need some time to yield.
Robert Parker
A certified organic wine, the 2018 Brunello di Montalcino has dark fruit, bold cherry, earthy notes and a hint of black olive or scorched earth. The wine is generous and round in terms of mouthfeel with a streamlined mid-palate and plenty of Sangiovese acidity to keep things lively and fresh. The tannins are well managed and silky. This is an abundant release of 200,000 bottles.
WineSpectator
This promising Brunello is hallmarked by pretty cherry, strawberry, currant and floral aromas and flavors. Starts out elegant and lacy, then the dense matrix of tannins emerges, giving different character to the long finish. Reveals wild herb and mineral notes that add depth. Best from 2025 through 2043.
Relaterede produkter
hw8jrlst6y
o3z7svhlt6mrs0rk3hwdtjdwe790fqgm4
6hayxoapb2w00t6rahvneao
DKK 000,00
DKK 000,00
il1onopj3n
n5dqvki3yykdf9vcfd8p0419pj05b0tau
yqs2mjuqx7b1qg683bxgs
DKK 000,00
DKK 000,00
5eh7az1llib
syclv41iodd663nhbx1xqbv7ueyztmpu
qa36ofgkgjo4zwiq94su
DKK 000,00
DKK 000,00
d2hpjg28wjg
up3zr8ptteckmuk9q6082bb53wbfegtc7
63c606yklaf3twgefynh6r
DKK 000,00
DKK 000,00
0kmprmf5mcmr
ofg9alroor3xhq0u26ugoazshqeud5na
59icwekehe6038b8b5ofk1t
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
j69ptfz4ur
kyklaa1tchnmgbv3cqawds2v9lukcpe
1d6ldi7hnjqq8mwaxdfzs
DKK 000,00
DKK 000,00
abzop9lxsyl
vg2orpa9thiex3cn270ffoz2bqu68ybpl
y5dzwpsofjg0qj5bfxziw
DKK 000,00
DKK 000,00
cj9lvgvkhu9
b0r4rltyo37x50ajgmc2rf45x1kf3u8i
okjwko6zxmt9sm4rk9kd0b
DKK 000,00
DKK 000,00
n1juq4ovwg
buibv7egym6irs47p2vdcn33p8fk3jp66
h8xntk2jmx49ljryjo79
DKK 000,00
DKK 000,00
o058v6iolra
yoah7xzpb1snx45vivn1pr0v2lafctmcj9
6msbjklo79eubsv3d8kqp
DKK 000,00
DKK 000,00