350,00 kr. | Tilbudpris |
475,00 kr. | Normalpris |
Gå tilbage
Galleri
Gå tilbage
Galleri
Gå tilbage
2017 Brunello di Montalcino DOCG, Col d'Orcia
Gambero Rosso | |
JamesSuckling | 90 / 100 |
Vinous | 92 / 100 |
WineEnthusiast | 93 / 100 |
350,00 kr. | Tilbudpris |
475,00 kr. | Normalpris |
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Dyrkningsmetode | Økologisk |
Land | Italien |
Distrikt | Toscana |
Druesorter | Sangiovese/Prugnolo/Brunello (100%) |
Alkohol % | 14,5% |
Fyldighed | Middelfyldig |
Tørhedsgrad | Tør |
Lukkemetode | Korkprop |
Årgang | 2017 |
Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
Varenummer | 126517MA |
Beskrivelse
Stor fyldig Brunello med en utrolig velproportioneret frugtkoncentration og fine tanniner i en uovertruffen balance og med en endeløs lang smag. Servér i store glas.
Druerne kommer fra Sant'Angelo skråningen ca. 300 moh. over Orcia floden vendt syd-sydvest, hvor de får sol hele dagen. Den unikke Sangiovese-drueklon er specifik udvalgt af Col d'Orcia, og druerne håndhøstes sorteres strengt både i mark og kælder.
Vinen gærer med skindet i 18-20 dage i temperaturkontrollerede ståltanke (under 28 grader). Herefter lagrer vinen i 4 år, hvoraf 2 år er på 25-50 og 75 hl. egetønder fra Slovenien og Frankrig (Allier). Herefter modner vinen yderligere minimum 12 måneder på flaske.
Col d'Orcia er i den grad et Brunello hus. Hele 108 af vingårdens 140 hektar marker er Brunello-designerede marker.
I 1973 købte Count Alberto Marone Cinzano den historiske ejendom fra 1890, Col d'Orcia (= Bakke over floden Orcia), hvor der blev dyrket både hvede, tobak, oliven og vin.
Alberto udvidede hurtigt arealet af marker med druer til 70 hektar. Hans søn, Francesco, tog over i 1992 og fortsatte med at udvide arealet af vinmarker, således at vingården i dag har 140 hektar, og vingården nu er den 3. største ejer af Brunello marker i Montalcino. I 2010 begyndte de at konvertere til økologisk dyrkning, og fra 2013 er deres marker certificeret.
Vingården ligger i det karakteristiske bakkede toskanske landskab i den sydlige del af Montalcino med marker op til ca. 450 meters højde. Det er Middelhavsklima med en begrænset mængde regn, hovedsageligt i marts, april, november og december. Jorden er rig på kalk, og de udsættes ikke for frost sent på foråret.
De sydvendte marker og den unikke jord på denne side af Montalcino giver en bemærkelsesværdig struktur og elegance til Brunelloen. En af de bedste marker er Poggio Al Vento, som bruges til husets Riserva med samme navn.
På vingården lægges der vægt på detaljen. Vinstokkene står tæt og giver et lavt udbytte af højkvalitets og højkoncentrerede sunde druer. Druernes modenhed følges nøje og høsten udføres i hånden, og ydermere sorteres druerne på sorteringsbånd, så snart de når vinkælderen. kælderen er opdateret med state-of-the art teknologi, og lagringskælderen er udstyret med tønder i forskellige størrelser og en kombination af både slovensk og fransk eg.
Col d'Orcia er meget aktiv indenfor forskning og udvikling af Sangiovese-druen. De har et samarbejde med Universitá de Firenze, hvor der bl.a. arbejdes med klonselektion af Sangiovese i Montalcino mhb. på at højne kvaliteten af druen, foruden eksperimenter af beplantningstæthed af vinstokkene, hele deres rodnæt samt meget mere.
Gambero Rosso
Variegated and complex, redolent of red and citrus fruits, spices and tobacco; on the palate it's rich and powerful, nicely balancing fruit and close-knit, sleek tannins, finishing long.
JamesSuckling
A chewy and powerful Brunello with lots of ripe tannins and slightly dried fruit character. ItÆs full and layered with a big finish. A little raw, but should soften with age. From organically grown grapes. Try after 2024.
Vinous
The 2017 Brunello di Montalcino wafts up with a dusty display of cherry, wild berries, crushed stone and savory herbs. This is silky and elegant in feel, offering balanced acidity matched by masses of tart red and black berry fruits, along with firming tannins. It's long, rich and dark with haunting inner florals, but also a surprisingly classic structure. Despite a 30% loss of producetion in 2017, Col d'Orcia made a balanced and highly enjoyable Brunello.
WineEnthusiast
Subtle aromas of underbrush, new leather, tobacco and camphor waft out of the glass. Tightly knit and full bodied, the palate features dried cherry, star anise and ground clove framed in rather assertive, close-grained tannins. Drink 2024û2029.
Robert Parker
Made with certified organic fruit, the Col d'Orcia 2017 Brunello di Montalcino definitely shows some of the heat of the vintage, and I think this impression is reinforced by the location of this property on the southern side of the appellation, where temperatures are normally a few degrees higher on average. The winemaking team at this historic estate is not deterred by hot vintages, and their winemaking protocol captures the freshness and brightness of Sangiovese nonetheless. In fact, the alcohol content here measured 14.5%, which is almost contained, compared to some other wines in this report from cooler subzones. A learned comfort with organic farming is key to this wine's detailed aromas of black cherry, crushed rose and Mediterranean herb.
WineSpectator
"Top 100 wines of 2022" - Wine Spectator // This red offers plenty of cherry, strawberry, wild thyme and sage flavors. Starts out on the elegant side, before chewy tannins kick in and show a more robust character. Balanced and long, with tobacco and earth accents on the finish. Best from 2025 through 2042.
Jancis Robinson
Concentrated mid ruby. Slumbering nose showing depth with aeration. Supple, juicy fruit with bags of gravelly tannins. Lots of juice and perfumed fruit on the finish but still embryonic and a little tannic right now, but truly well balanced and complex, textural and tactile on the finish.
Jeb Dunnuck
The 2017 Brunello Di Montalcino is generous with cherry lozenge, Mediterranean herbs, lavender, and scorched mineral earth, and it is full-bodied, with black cherry, tea leaf, turned soil, and charred rosemary. The palate is full and generous, with ripe yet present tannins, notes of plum, blackberry, and cedar, light smokiness on the finish. Drink 2024-2040.
Relaterede produkter
evh0u9z4aoq
icrmeo674lghbbskthlwsy7p80kbgfn
6eat64ev3tkd35pn0qvz6h
DKK 000,00
DKK 000,00
ljh35nofyoc
boz6lm3ccaiz8qb7jidye82slpllm4x0j
q0zxp6rqtbjn2l0oafhgd
DKK 000,00
DKK 000,00
4taclabheqb
r2x6nmj9st0b62aa39bico3pcyi75mdtu
3iwe3dz7okosixh0tof7ud
DKK 000,00
DKK 000,00
5os0g56j6bw
9rpga23yo8jsmc3x7re0sxzxqia25bim
8shta5qne43fz4rnnjydvp
DKK 000,00
DKK 000,00
pskukv46us
ciq39buss1klvf3fiywhodctswclyhk59
hv7dxvog8gv7n3p35danym
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
5ilht9vguev
m34lhel1z0g1l7rh02iziv1camx3wmj1s
mctmr6aqf55v5qwakujbk
DKK 000,00
DKK 000,00
hnks07fcxhg
g2kgjzrrlk5mvbf1mm0ze2o6lqufkh71
xbbrk90m8fr48nvdkdryvy
DKK 000,00
DKK 000,00
xt8mh581ef
ix9s2rg25tol5eb0osiewl0kot73scx
btzsr83f1vcuqqkmqmnkbn
DKK 000,00
DKK 000,00
ev4qordq8jw
s9bzief8m7r5zdnrirzjdb857ek2djmf
1xbpfqkazuxwvy2dy4py5
DKK 000,00
DKK 000,00
hkjrbwls04u
7vquynxjc0p7a18a4wde2fnyxkwe15pb
2ptwb5wlhivmwlbjauxzj
DKK 000,00
DKK 000,00