MAÏA er indbegrebet af kystnær Provence-elegance. Den afspejlier kærligheden til havet – vinen laves i de solbeskinnede bakker i Provence med udsigt over Saint Tropez-bugten, hvor havets brise smelter sammen med vinmarkerne og resulterer i en forfriskende, velafbalanceret rosé.

Duften er forførende med en fyldig aroma af modne ferskner, kirsebær og ribs. Smagen er saftig, ren og præcis og byder på solmodne vilde sommerbær, litchi og citrusskal og med en tiltalende rundhed. Det er en rosé, der inviterer til et glas mere. En rigtig alsidig rosé, der passer til frisk fisk og skaldyr, salater, lyst kød og retter i provencalsk stil, der er rige på smag som oliven og hvidløg.

MAÏA er udviklet af Master of Wine, Liam Steevenson i samarbejde med de mest talentfulde vinbønder i regionen og hos en af de få Cru Classé slotte i Provence. Der gås detaljeret til værks i mark og kælder. Kun de bedste druer vælges, og de håndhøstes, når de er perfekt modne. Vinen er et elegant blend af Cinsault, Grenache, Syrah, Rolle og Mourvèdre.

Jeff Carrel er kendt for at lave originale vine med unikke etiketter til overkommelige priser. Vinene har deres eget univers med deres egen historie og en stærk identitet. Det er lettilgængelige vine, der er både seriøse og uhøjtidelige på samme tid.

Erik Sørensen Vin har arbejdet med Jean-François – også kaldet Jeff – Carrel siden 2011. Jeff er født i Paris i 1969 og opvokset i Goutte d’Or, som er et multikulturelt arbejderkvarter ved foden af Montmartre, og han kommer således ikke fra en familie, der har historie inden for vindyrkning. Jeff studerede kemi, men som 22-årig droppede han kemien til fordel for en karriere som vinmager. Han arbejdede først i Anjou i Loire, siden i Sydfrankrig, og i løbet af 10 år lavede han langt over 100 millioner liter vin som vinmager for andre rundt om i verden og i forskellige franske vinområder. Senere har han lavet sin egen vin med lejet jord eller købte druer og på lånt kælderudstyr i hele Languedoc-Roussillon i Sydfrankrig; drevet af sin vedholdende ambition og interesse.

I 2017 har han endelig kunnet indrette sit eget domicil i en gammel vinkælder fra 1857 i Corbières, med 31 tanke og diverse egefade, men laver stadigvæk mange af sine vine på andre vingårde. Han ser druesorter, jordbunde, lokale klimaforhold og vinifikationsteknikker som et gigantisk puslespil, han kan udnytte til at lave vine i den stil, han kan lide.

Château Henri Bonnaud ligger ved Le Tholonet tæt på Aix-en-Provence ved foden af Sainte-Victoire bjerget. Skråningerne er sydvendte af kalk med kridt og eroderet klippe, som sammen skaber unikke forhold. Den ene halvdel af vingården er Palette, den ældste Grand Cru i Provence, den anden del ligger i Provence. Appellationen Côtes de Provence Sainte-Victoire blev skabt i 2005 efter nøje udvælgelse af parceller ved foden af Sainte-Victoire, hvor jordbunden og mikroklimaet er specielt med sydvendte, højtliggende kalkskråninger, hvor forskellene i døgntemperatur er ret store. Markerne ligger i form som et amfiteater, der beskytter mod Mistralvinden.

Stéphane Spitzglous er 3. generation og står i spidsen for vingården. Han er født dér og opfostret af sin bedstefar, som lavede vinen i 43 år. Han laver traditionel vin på egnens gamle druer og ærer sin bedstefar, Henri Bonnaud, der skabte domænet, gennem sin vin og ved at give ejendommen hans navn. Han har bygget nye kældre, omlagt til økologisk drift fra 2012 og skifter fx. enkelte vinstokke ud, når det er nødvendigt, for at holde gennemsnitsalderen høj. En meget seriøs og ærekær dyrker.

Familien Galhaud stammer fra Saint-Emilion, men i begyndelsen af 1990’erne købte Jean-Francois Galhaud vingården i Languedoc-Roussillon. Han gik sammen med en meget ung Jeff Carrel, og sammen lavede de “Grenache Noir Vieilles Vignes”. Jeff Carrel startede siden for sig selv, og i dag er det ønologen Hervé Sabardeil, der laver vinen.

Grenache Noir har været en del af Erik Sørensen Vins sortiment siden årtusindeskiftet. Jean-Francois Galhaud skabte Grenache Noir i 2000 ud fra idéen om at lave en vin i fransk Amarone-stil eller en kraftig Châteauneuf-du-Pape type. De 40-60 årige vinstokke beskæres så udbyttet holdes nede, og druerne får lov at hænge på vinstokke langt ind i oktober, før de høstes i hånden. Mosten udblødes med skallerne før en lang, kølig gæring. Minimum filtrering, ingen klaring. Klimaet er perfekt: varmt om dagen og kolde nætter. Det er en vin med rig, varm, krydret duft og fløjlsagtig smag.

Kreydenweiss leverer Alsace i verdensklasse. Marc har dog altid elsket de røde vine fra Rhône, så da muligheden bød sig, købte han en biodynamisk vingård i Nîmes, hvor han i dag leverer nogle af Rhônes store vine. Desværre i alt for små mængder.

Marc Kreydenweiss (f. 1948) var allerede som ung fascineret af stjernelegemer og deres betydning for væksten af vinen.

I 1980erne begyndte han således langsomt at omstille sin produktion til biodynamisk drift. Han er en af fædrene til de biodynamiske vinbrug, som vi kender det i dag.

Vingården ved Nîmes er (2000) certificeret biodynamisk. En ny kælder blev bygget i 2001, frs starten biodyanmisk, mursten, ikke beton! I marken nyder druerne godt af meget gamle vinstokke, der nyder godt af en mager jord dækket af rullesten. Vinen gærer og lagrer i egefade, ofte uden svovl.

Resultatet er magtfulde vine, som dog har en mineralsk kerne og overdådig, animalsk aroma , som skiller dem ud fra anden Rhône. En stil, som begejstrer kendere med i reglen omkring 90p/100. Perrières fik 6 glas i første årgang, som Politiken smagte.