Bag Roar står en familie, der gennem 4 generationer har været landmænd. Huset plantede deres første vinmark i 1996 og kaldte den for Rosella. Gary’s Vineyard kom til i 1997 i partnerskab med Pisoni familien. Siden er det blevet til to marker yderligere: Sierra Mar i 300 meters højde og Soberanes på et af områdets ældste parceller. I 2001 kom ROAR-serien til.

Hos Roar lægges der vægt på detaljerne. De udtrykker det således:
“This skill is part art, part science. Everything from pruning to harvesting is done by people, not mechanized. This means that we are touching each vine and cluster every 12 to 14 days. This allows us to farm tailored to the weather the vintage brings… In the winery oak is meant to be complimentary, and cellar operations are designed to enhance vineyard expression and maintain complexity.”

Der bruges meget tid i marken. Der tyndes ud i skud, blade og druer for at give mere koncentration og kompleksitet til de resterende druer. I vineriet bruges brede gæringskar til de røde druer, så en større andel af mosten får skindkontakt. Det trækker den smag, textur og farve ud, som er Roars signatur. Den hvide gærer i tønder og præges dermed tidligere af egen. Det hjælper med at blødgøre smagen og tanninerne og giver en fuldendt integration i vinen under lagringen.

Navnet Roar er inspireret af familiens passion for arbejde og leg og er en hilsen både til vinden syd for San Francisco i Monterey Bay, der “hyler” gennem vinmarkerne, og til “tordenbrølet” der lyder, når tusindevis af sportsfans på områdets stadiums jubler. Erik Sørensen Vin har arbejdet med Roar Wines siden 2008.