Bodegas Naia ligger nordøst for byen La Seca i nordspanske Rueda, 7-8 km. fra Dueroflodens bred. Vingården blev bygget i 2002 for at udnytte det store potentiale i meget gamle vinstokke af Verdejo-druen på den originale klon, som findes netop her. Nogle er så gamle, at de stammer fra før vinlusen hærgede (ca. 1900), og som få vinstokke i Europa vokser på egne, originale rødder. Det skyldes bl.a. markernes højde: 700 – 800 m. og det meget tørre klima.

Naia har selv 23,5 ha. marker, hvoraf 20 ha. har vinstokke over 40 år. Langt det meste er Verdejo, men huset har også vinstokke med Sauvignon Blanc og Viura. Der er opbygget faste relationer med andre, lokale dyrkere, som bl.a. leverer en del druer fra ekstremt gamle marker til Bodega Naias topvin. Kombinationen af højde og kontinentalklima giver jævnlige variationer i temperaturen – både mellem dag og nat og set over året som helhed – her næsten 50 grader. Disse vækstbetingelser kombineret med fuld sol og ret høje dagtemperaturer i eftersommeren, er vitalt for kombineringen af modenhed og syre i druer. Vinmager Laura Sanz bruger en variation af ståltanke og store egekar til gæringen, og til lagring bruges ståltanke plus franske egefade, med forskellige grader af toastning, på 225, 500 og 600 l.

Rueda er blevet et af Spaniens mest højprofilerede hvidvinsområder med ca. 13000 ha. i den nordlige provins Valladolid. Cantabriabjergene, lige nord for, lukker for det meste af den maritime indflydelse fra Biscayabugten, så klimaet er mest kontinentalt, hvilket forstærkes af markernes høje beliggenhed. Jorden er meget næringsfattig og dræner vand glimrende.