Roger Groult er “den ukronede konge af Calvados” (New York Times). Han leverer små mængder -blot 50.000 flasker/år – som viser, at Calvados kan være en ædel drik på linie med den ypperste Cognac.

Calvados siges at være opfundet af vikingerne, der regerede i Normandiet fra 911 (som erstatning for mjød!). Egnen kan minde lidt om Danmark med sine frodige frugthaver.

Nær Orbec (Årbæk på dansk) en halv times kørsel fra mondæne Deauville ligger Clos de la Hurvanière -23 hektar, hvor køerne græsser fredeligt under æbletræerne. Her har familien Groult boet siden 1700-tallet, siden 2009 ledet af unge Jean-Roger Groult.

Jean-Roger gror ca. 20 æblesorter, som høstes fra september indtil tæt på Jul (Noël). Den færdige æblecider lagres i eg før en dobbelt destillation -med æbletræ, naturligvis ikke gas!- i tre små pot stills. Den unge Calvados lagres først i “ny” kælder (fra primo 1900), før den efter 15 år flyttes til en mindre kælder og efter 25 år og igen efter 40 og 50 år år flyttes til stadig mindre kældre, som ligger spredt ud på clos’et. Calva’en lagres ikke i ny eg, altid gamle fade -for at bevare frugten- og kun en del af Calva’en tappes fra hvert fad -den gamle Calvados giver smag til den yngre.

Derfor er selv Jean-Roger’s 3 årige “Reserve” altid ældre end 3 år. Æblebrændevinen tappes på domænet  uden klaring eller koldfiltrering. Roger Groult’s udsøgte Calvados er en ædel drik og en oplevelse, som ses bl.a. på finere restauranter. Både i 2014 og 16 er hans Calvados valgt som Verdens bedste på ISWC i London.