Silenis vine byder på velsmag og stil – de tiltaler det brede publikum og er velegnede som selskabsvine.

“Vi fortolker jorden – vi lader vinmarkerne udtrykke deres unikke historier gennem balancen mellem terroirets elementer – sol, jord og vand. Vi tror på minimal indgriben i vinfremstillingen, hvilket gør det muligt at udtrykke New Zealands overdådige smagsoplevelser på autentisk vis. Historien bliver opdateret konstant. Vi genfortæller den hvert år; hver gang med årgangens unikke nuancer. Chardonnay, Pinot Noir og en moden Sauvignon Blanc er fortællingen om vores højere beliggende områder ved foden af bjergene og de nære kystområder.”

Sileni blev stiftet i New Zealand i 1997 af Sir Graeme Avery. Navnet fandt han i den græske mytologi. Sileni var vinguden Dionysos’ tro følgesvend, og navnet står således for lækker mad, fantastisk vin og godt selskab. Logoet repræsenterer balancen mellem terroirets elementer, solen, jorden og vandet – og dermed vingårdens globale livssyn. 

Silenis vineri ligger på den nordlige halvø i området Hawke’s Bay, og vingården ejer marker i både Marlborough på den sydlige ø samt i Hawke’s Bay på den nordlige ø. På den sydlige ø og i Marlborough laver Sileni verdenskendte hvidvine på Sauvignon Blanc. I Hawke’s Bay laver Sileni elegante Pinot Noir-vine, men de dyrker også Pinot Gris, Merlot og Chardonnay i dette område.

Vinenes kvalitet er beundringsværdigt stabil fra år til år, og domænet er certificeret “sustainable”.

Blandt andet er det lykkedes vingården at reducere deres totale energiforbrug siden 2012 selv om de producerer mere og mere hvert år.

De bruger i dag letvægts glas/flasker til 90% af deres produktion, hvilket gør det mindre bekosteligt at fragte vinen rundt i verden.

Al overskydende materiale fra druerne, som skind og stilke, bliver komposteret og brugt i vinmarkerne eller som foder til dyr.

En flok får tynder ud i vinstokkene ved at spise blade og græs og leverer naturgødning til jorden.

Erik Sørensen Vin har arbejdet med Sileni siden 2005.