Vingården Lilleø er et ambitiøst projekt startet af en gruppe passionerede mad- og vinentusiaster med Claus Meyer, Anders Selmer og René Redzepi i spidsen. Med inspiration og vejledning fra den ikoniske tyske vinmager Martin Steinmann var målet og ambitionen fra starten at skabe den bedste hvidvin i Norden. De første vinmarker blev etableret på øen Lilleø i 2006.

Øen Lilleø ligger i Smålandsfarvandet. Man kommer dertil ved at tage en færge fra Bandholm på Lolland til Askø. Herfra kører man af en digevej til Lilleø.

Kombinationen af ekstrem varme på Lilleøs sydvendte skråninger og havets beskyttende effekt på planterne mod forårsnattefrost lå til grund for en modig beslutning om at supplere Solaris med druesorter som Riesling, Silvaner, Sauvignon Blanc og Pinot Gris, der ellers traditionelt kun anvendes noget sydligere i Europa. De ædle druesorter når ikke alle den samme høje sukkerprocent som Solaris, men druerne leverer meget intense aromaer til Arwen, R2 og Elvira – med et resultat der bliver bedre år for år.

Vejret har stor indflydelse på, hvilke druesorter der modnes tilstrækkeligt til at kunne producere vin et givent år. Vintyperne, der fremstilles, varierer dermed år for år.

Claus Meyer og familien Saunte, som har stor kærlighed til øen og mange års erfaring indenfor landbrug herunder frugtavl, driver i dag Lilleø Vin og de nu aldrende vinplantager. Her 15 år efter den spæde begyndelse står vinstokkene nu smukt og veletableret på øens i alt 2,5 hektar vinplantager, alle med udsigt til Smålandshavet – visse steder går rækkerne hele vejen på tværs af øen fra Syd- til Nordkysten. I dag står vinstokkene sunde og stærke side om side med de gamle frugttræer, omkranset af lange rækker af poppel-træer, der også danner et naturligt
værn mod vind og vejr og er med til at give, efter danske forhold, optimale vækstbetingelser.

Lilleø vin er siden 2015 blevet presset og vinificeret i Danmark.