Matetic er pioner for Cool-Climate Syrah i Chile i superområdet San Antonio meget nær Stillehavet, vest for Santiago. Huset blev grundlagt i 1999 af Jorge Matetic, 4. generation af en Kroatisk indvandrerfamilie, der allerede havde levet af jordbrug og kvægavl i Chile i over 100 år. I den topmoderne vinkælder fra 2004 flyttes vinen kun ved tyngdekraft, og der er tre fadkældre under jorden til lagring i 17-1800 franske egefade. Alt er fra starten tilrettelagt efter brug af økologiske og biodynamiske metoder, og vingården er certificeret biodynamisk. Vingården er valgt som “Winery of the Year” i Wines & Spirits mindst 5 gange.

Husets 160 ha. ligger i fire områder i San Rosario Valley og den sydligste del af Casablanca Valley nord for; alle under 20 km. fra Stillehavet. Her er nætterne kølige, og svale vinde fra havet kommer sivende ind, så modningsperioden er lang med god syrebalance i druerne. Jorden er overvejende eroderet granit med højt indhold af kvarts og sand, som tillader vinstokkenes rødder at søge dybt, hvad de bliver nødt til, da det normalt slet ikke regner et halvt år ad gangen. Huset laver vine på både Syrah, Pinot Noir, Chardonnay og Sauvignon Blanc.

Bæredygtighed er tænkt ind i hele produktionen: Der er plantekorridorer blandt vinstokkene, som fremmer insekt- og fugleliv, der kan bekæmpe skadedyr. Ukrudt holdes nede af fjerkræ, får, køer og lamaer. Gødning kommer fra egne dyr, forbedret med den biodynamiske teknik: gødning med kvartssand og urter, lagret i nedgravede kohorn. Drueaffald fra produktionen komposteres og vand, brugt til rengøring af fade ol. i kælderen, renses i bassiner med grus og planter til genbrug.