Hewitson blev grundlagt i 1998 af Dean Hewitson, og vingården ligger i hjertet af Barossa Valley i South Australia på den historiske Seppeltsfield Road. Huset ejer 8 rækker af, hvad der menes at være de ældste Mourvèdre vinstokke i verden – Mourvèdre fra 1853 – som bliver brugt til at fremstille husets kronjuvel, vinen Old Garden Vineyard.

Gennem viden og erfaring stræber Hewitson efter balance, struktur, koncentration og power. Vinenes dna er en afbalanceret forening af områdets energiske frugt med saftighed, nuancerigdom og gode udviklingsmuligheder. Hewitson bruger ikke kunstvanding. Vingården sætter en ære i at fremstille deres vine bæredygtigt gennem bl.a.

• Brug af solpaneler som del af energiforbruget

• Opsamling af regnvand som sidenhen bruges i vineriet

• Opsamling og genbrug af spildevand fra vinfremstillingen der føres ud til markerne

• Reducering af flaskestørrelse/-vægt og emballage for at begrænse forurening både i fremstilling og transport

• Genbrug af al skrald i form af skruelåg, glas/flasker, pap og papir

• Minimum brug af kemikalier i vinmarkerne

Dean Hewitson er uddannet inden for ønologi. Efter endt vinuddannelse på australske Roseworthy College i 1986 arbejdede han først hos en stor australsk producent efterfulgt af arbejdede i flere franske vindistrikter. Herefter arbejdede han flere steder i Californien, hvor han også tog en Master i Winemaking på University of Davis.

Dean er daglig leder for Hewitson og står også for både produktionen og salg. Til trods for dette hektiske program, ses han også jævnligt fyre op under BBQ’en for de ansatte.

Distriktet Barossa ligger i South Australia og består af Barossa Valley og Eden Valley. Den største røde drue er Shiraz, efterfulgt af Cabernet Sauvignon, Grenache, Merlot og Mourvèdre. På den hvide side er Chardonnay, Riesling og Semillon de store druer efterfulgt af Sauvignon Blanc og Viognier. De to Valleys ligger side om side, men de har forskelligt klima: Barossa Valley er “warm climate” i modsætning til Eden Valley, der er “Cool Climate” med 2-3 grader køligere dagstemperaturer og 5-7 grader køligere nattemperaturer (kilde: barossawine.com).

Mourvèdre anvendes oftest som blandingsdrue, men druen har stort potentiale under de optimale forhold. Dean Hewitson har fundet de optimale vækstbetingelser for druen i Barossa Valley og udnytter dem fuldt ud – både til at skabe den anmelderroste vin Old Garden og til hans anden vin på 100% Mourvèdre, Baby Bush, som er lavet på druer fra vinstokke, der er plantet med stiklinger fra The Old Garden mark.