Fausto og Adriana Albanesi overtog vingården Torre dei Beati fra Fautos far i 1999 og besluttede straks at ændre produktionen til økologi, og de har i processen opdateret vineriet med den nyeste up-to-date teknologi.

Den økologiske tankegang følger familiens ønske om at lave vin på de lokale druer fra Loreto Aprutino og udtrykke druernes rene karakter gennem ekstrem udvælgelse i mark og kælder. Druerne, som de arbejder med, er den røde Montepulciano drue og de hvide Pecorino og Trebbiano druer. I tillæg til vigtigheden af vinenes kvalitet, ønsker familien gennem deres økologiske handlinger også at kunne efterlade landet levende og intakt til deres børn.

Druerne høstes ad flere omgange i små 20 kg.-kasser og køres straks til vingården, der ligger midt i markerne. Her sorteres druerne igen på et sorteringsbånd, så kun de bedste druer bruges. Denne proces er ens for alle vingårdens vine, da de ønsker at få det bedste frem i hver vin.

Torre dei Beati ligger i provinsen Pescara i Abrozzo regionen i det centrale Italien ud mod Adriaterhavet. Husets vin kommer udelukkende fra egne marker – 21 ha. i Loreto Aprutino, der ligger mellem 250 og 300 m.o.h. ved foden af Gran Sasso, der er det største bjerg i bjergkæden Apenninerne. Markerne ligger ca. 25 km. fra Adriaterhavet, og netop her nyder de godt af de varme vinde, der kommer fra havet om dagen, og den kolde luft, der strømmer ned fra bjerget om natten. Specielt de sidste par måneder før høst er der sne på toppen af bjerget, hvilket giver ekstra kølig luft. Disse køligere mikroklimaer giver mere koncentration til vinene.

Navnet på vingården henter Torre dei Beati fra 1300-tals fresko af “Dommedag” i den lokale kirke, hvor “De velsignedes Tårn” -Torre dei Beati- er det mål, som sjælene af de afdøde kan nå efter hårde og lange prøvelser. For Fausto signalerer det vingårdens overordnede mål: at stræbe efter at vise det enorme potentiale i den lokale og historiske Montepulcianodrue, som fortjener at blive anerkendt for dens høje niveau.

Fausto kæmper en brav kamp for at udbrede kendskabet til sine vine, da han mener, at man fra Abruzzo-regionens side er håbløse til at markedsføre Abruzzo som et område, der også byder på kvalitetsvine. At Fausto formår at skabe stor vin gennem lige dele perfektionisme og hårdt arbejde dokumenteres år efter år med blandt i den anerkendte italienske vinguide Gambero Rosso med en række glas til alle husets vine, både hvid, rosé og rødvin.

Abruzzo er umiddelbart kendt for at producere store mængder konsumvin, men en række ambitiøse vingårde viser, at der også kan produceres kvalitetsvin. De bedste vinmarker ligger i de to nordligste provinser i Abruzzo: Pescara og Teramo. Jorden her er jernholdig ler og kalksten, hvilket er perfekt til vindyrkning.