Et lækkert eksempel på en burgundisk Pinot Noir. Delikat og saftig med lyse aromaer af modne røde bær og lidt frisk skovbund. Smagen byder desuden på en velsmagende note fra fadlagringen, som tilføjer et ekstra lag af dybde og elegance. Den friske syre afbalanceres perfekt af faste tanniner, som giver en harmonisk struktur og en lang, dvælende finish.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Domaine Billard Père et Fils siden 2024. Domaine Billard Père et Fils er et mindre familiedomæne med base i La Rochepot, 15 km. syd for Beaune. Domænet lægger vægt på kvalitet og på at vise appellationernes individuelle terroirs, typicitet og kvaliteter gennem ærlige vine, hvor man får meget for pengene. Siden 1999 har 4. generation ved Jérôme Billard stået i spidsen for vingården, og han er ved at oplære sønnen Louis Billard i familiens knowhow, efter at denne har arbejdet to år på vingårde i bl.a. Sydafrika og Australien samt hos Romanée Conti.
Vingården dækker 17 hektar og spænder over fire AOC'er (Aligoté, Hautes Côtes de Beaune Blanc og Rouge samt Crémant), fem AOC-landsbyer og tre Premier Crus (Saint-Aubin Blanc og Rouge samt Beaune). Domaine Billard følger biodynamiske principper med brug af månekalenderen, og i markerne er arbejdet skånsomt, hvor pløjning foregår med enten hest eller en lille traktor.
Høsten sker i hånden, og i kælderen sorteres druerne yderligere. Til rødvinene afstilkes druerne, og de får en kold maceration før gæring. De grønne druer presses langsomt i en pneumatisk presse for at opnå størst mulig aromatisk renhed. De anvender kun naturlig gær.For nylig blev et helt nyt vineri bygget, hvor vinen transporteres ved hjælp af tyngdekraft uden brug af pumper, hvilket er skånsomt for vinen.
Regions-appellationerne modnes helt eller delvist i rustfri ståltanke for at opnå en direkte og frugt-forward-stil, der skal drikkes unge. Village- og Premier Cru appellationer modnes i finkornede medium-toastede egefade, der langsomt giver ilt til vinen, runder den af og giver smidige, fyldige vine.