This website requires JavaScript.

Iltning

Eller oxidation, en kemisk reaktion der opstår, hvis vinen udsættes for for meget ilt – luft. Kaldes også madeirisering efter Madeira , en af de vine, som har en oxideret smag. Oxidering kendes fra brunfarvningen af et æble og irring af et kobbertag. Oxydering givere hvidvin et brunligt præg og kan give vinen en urteagtig, let indetørret smag. Oxideringen er en risiko, så snart en drue er knust. For at hindre oxidation tilsættes vinen sulfitter . Enkelte vine udsættes bevidst for oxidering, det er eksempelvis Rivesaltes , Banyuls , Madeira og enkelte andre.

Relaterede produkter

Spanien

1730 Pedro Ximenez VORS (over 30 år) Sherry, Álvaro Domecq

Guía Peñin 96 / 100
Robert Parker 90 / 100
550,00 kr. Normalpris

Spanien

La Jaca Sherry Manzanilla de Sanlucar de Barrameda, Álvaro Domecq

Guía Peñin 91 / 100
Jyllands Posten
140,00 kr. Normalpris

Spanien

La Janda Fino Sherry, Álvaro Domecq

Guía Peñin 93 / 100
WineEnthusiast 90 / 100
150,00 kr. Normalpris

Spanien

Alburejo Dry Oloroso Sherry, Álvaro Domecq

SmagogBehag
Ekstrabladet
200,00 kr. Normalpris

Spanien

Aranda Cream Sherry, Álvaro Domecq

165,00 kr. Normalpris

Spanien

Viña 98 Pedro Ximenez Sherry, Álvaro Domecq

Guía Peñin 90 / 100
WineEnthusiast 91 / 100
170,00 kr. Normalpris

Spanien

1730 Oloroso, VORS (over 30 år) Sherry, Álvaro Domecq

Guía Peñin 96 / 100
Din VInguide 95 / 100
550,00 kr. Normalpris

Frankrig

2022 Riesling Hengst Grand Cru, Zind-Humbrecht

Frankrig

2019 Pagodes de Cos, St.-Estèphe

JamesSuckling 94 / 100
WineCellarInsider 94 / 100
475,00 kr. Pr. Stk.

Spanien

Veragua Brandy, Reserva Solera de Jerez, Àlvaro Domecq

Spanien

2019 Olivier Rivière Eusebio, Rioja

Spanien

Duque de Veragua brandy, Solera Gran Reserva, Àlvaro Domecq